"Схеми" показали супутникові знімки палаючої нафтобази у Ростовській області РФ після атаки БпЛА

Тетяна Олійник — Вівторок, 18 червня 2024, 19:45

Видання "Схеми" показало наслідки атаки безпілотників на НПЗ російського міста Азов у Ростовській області РФ в ніч на 18 червня. Вдень там ще тривала пожежа.

Джерело: "Схеми" з посиланням на супутникові знімки Planet Labs

Деталі: Згідно зі знімками, зробленими о 14:30 за Києвом, на території нафтобази ще тривала пожежа. Однак, оцінити ступінь ураження нафтобази складно, адже клуби диму обмежують видимість.

Нафтобаза, що зазнала уражень, відноситься до підприємства "Азовпродукт". Через цей російський термінал проходить до 60 тисяч тонн нафтопродуктів на місяць, а на зберіганні одночасно може знаходитись до 30 тисяч кубометрів нафтопродуктів у цистернах, які зайнялися в результаті атаки українських безпілотників.

У Міноборони РФ атаки на нафтобази не коментували. Втім, губернатор Ростовської області повідомив, що в результаті атаки БПЛА в Азові зайнялись резервуари з нафтопродуктами.

Що передувало: 

Уночі 18 червня у місті Азов Ростовської області РФ унаслідок атаки БпЛА загорілися резервуари з нафтопродуктами. Російські Telegram-канали писали, що перед тим місцеві мешканці чули 5 вибухів.

Співрозмовник "Української правди" в СБУ повідомив, що їхні безпілотники атакували ростовські нафтобази "Азовпродукт" і Азовську філію ТОВ "Доннєфтєпродукт", які загалом нараховують 22 резервуари з паливом.