МЗС Китаю відповіло генсеку НАТО на звинувачення у сприянні війни проти України

Христина Бондарєва, Анастасія Проц — Вівторок, 18 червня 2024, 14:30

Речник Міністерства закордонних справ Китаю Лінь Цзянь закликав НАТО "припинити перекладати провину" та "зробити щось практичне для політичного врегулювання кризи" після того, як генсек Альянсу Єнс Столтенберг звинуватив Пекін у розпалюванні війни в Україні через підтримку РФ.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на AFP

Деталі: Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у понеділок закликав Китай відповісти за підтримку Пекіном російського вторгнення в Україну. 

У вівторок Пекін заявив, що НАТО "слід зайнятися самоаналізом, а не довільними наклепами і нападками на Китай".

"Ми радимо (НАТО) припинити перекладати провину і сіяти розбрат, не підливати оливи у вогонь і не розпалювати конфронтацію, а зробити щось практичне для політичного врегулювання кризи", – заявив речник Міністерства закордонних справ Китаю Лінь Цзянь.

Стратегічне партнерство між Китаєм і Росією зміцнилося після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, але Пекін відкидає звинувачення Заходу в тому, що він допомагає Москві. 

Минулого тижня країни "Групи семи" заявили, що продовжать вживати заходів проти суб'єктів у Китаї та третіх країнах, які матеріально підтримують військову машину РФ у її загарбницькій війні проти України.

Китай не брав участі у Саміті миру в Швейцарії на вихідних, про підсумки якого детально розповідала "ЄвроПравда".