Канада оголосила про пакет підтримки України на 38 мільйонів доларів

Катерина Тищенко — Неділя, 16 червня 2024, 20:43

Прем’єр Канади Джастін Трюдо на Саміті миру оголосив про пакет заходів на підтримку України вартістю 52,4 млн. канадських доларів (близько 38.1 млн. доларів США).

Джерело: сайт прем’єрміністра Канади

Деталі: Оголошений пакет заходів Канади на підтримку українців включає 15 млн канадських доларів ($10,9 млн) на підтримку вразливих дітей, молоді з груп ризику та реінтеграцію дітей-переселенців, які повертаються в Україну, шляхом покращення послуг із захисту дітей та сімейних форм опіки; покращення доступу до правосуддя для жертв воєнних злочинів; підвищення обізнаності сімей та громадянського суспільства про процес пошуку зниклих безвісти; підтримку чоловіків, які пережили сексуальне насильство, пов'язане з війною, у тому числі військовополонених.

20 млн канадських доларів ($14,5 млн) буде виділено на підтримку невідкладних зусиль України з відновлення пошкодженого енергетичного обладнання та інфраструктури.

Крім того, 15,4 млн канадських доларів ($11,2 млн) буде інвестовано у: Міжнародний валютний фонд для зусиль, спрямованих на те, щоб допомогти Україні отримати технічну допомогу та навчання, необхідне для економічних реформ і вступу до Євросоюзу; на поліпшення можливості України безпечно очистити свою територію від мін та інших вибухонебезпечних пережитків війни; на надання уряду України техдопомоги з боку експертів уряду Канади в секторах юстиції та енергетики.

Крім цього, уряд Канади також інвестує 2 млн канадських доларів ($1,5 млн) на підтримку безпечної та надійної експлуатації ядерних об'єктів в Україні через Міжнародне агентство з атомної енергії.