Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Сікорський: Варшава може навчати у себе підрозділ з військовозобов’язаних українців у Польщі

П'ятниця, 31 травня 2024, 19:39

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запропонував тренувати в своїй країні український підрозділ, який сформують з військовозобов'язаних українців у Польщі.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на PAP

Деталі: Сікорський сказав, що Польща розглянула запит України щодо можливості відправляти своїх інструкторів, залучених до підготовки українських військових, безпосередньо на територію України. 

Реклама:

"Ми дійшли висновку, що буде безпечніше та більш ефективно тренувати у Польщі український підрозділ, сформований з українців у Польщі, які підлягають мобілізації до українського війська, і це був би більш ефективний спосіб допомогти Україні", – сказав Сікорський. 

Також він сказав, що Польща, на відміну від багатьох інших держав, від початку не забороняла Україні здійснювати удари по території РФ.

Нагадаємо: Минулого тижня Сікорський зазначив, що не підтримує соціальне забезпечення українців, які ухиляються від призову, але вважає, що рішення щодо них має бути загальноєвропейським.

РЕКЛАМА:

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина запевняла, що Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: