Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Британія порахувала втрати росіян в Україні

Четвер, 30 травня 2024, 19:34
Британія порахувала втрати росіян в Україні
знищений російський танк. фото: Getty Images

За підрахунками Великої Британії, з початку великого вторгнення РФ в Україну втрати російських військ перевищили 465 тисяч.

Джерело: дипломат представництва Великої Британії при ОБСЄ Анкур Нараян, повідомляє "Європейська правда"

Деталі: Нараян у своєму виступі навів кілька чисел у відповідь на заяву новоспеченого міністра оборони Росії Андрєя Бєлоусова про необхідність ведення війни в Україні з "мінімальними людськими втратами".

Реклама:

Він наголосив, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну сьогодні минуло 825 днів, і "за цей час "понад 465 тисяч російських військовослужбовців були вбиті або поранені".

"Із січня по квітень 2024 року щоденні втрати Росії в Україні – кількість вбитих і поранених – становили 980 людей. За травневими оцінками, це число перевищує 1000 на день. Це близько 30 тисяч на місяць. Це найвищий показник з початку цієї війни", – додав британський дипломат.

Представник Британії в ОБСЄ вказав, що для Росії найкращим варіантом "мінімізувати людські втрати" в Україні було б завершення розв'язаної нею війни.

ВІДЕО ДНЯ

"Економістам не потрібно нагадувати про оману щодо безповоротних втрат. Якщо подивитися на дані об'єктивно, то вони вказують на жахливі втрати для такої країни, як Росія – в людських життях, матеріальних засобах і авторитеті", – вважає Нараян.

Згідно з оцінками Північноатлантичного Альянсу, станом на квітень загальні втрати російських сил за час повномасштабних бойових дій в Україні становили понад 350 тисяч.

Генштаб Збройних Сил України 30 травня називав число втрат російських сил у понад 506 тисяч.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: