Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Нардеп Потураєв про "Укрінформ": В Україні не повинно бути держЗМІ

Четвер, 30 травня 2024, 19:11
Нардеп Потураєв про Укрінформ: В Україні не повинно бути держЗМІ
Микита Потураєв. фото: hromadske

Народний депутат від партії "Слуга народу" Микита Потураєв на тлі виходу журналістського матеріалу "Української правди" про "темники" в інформагентстві "Укрінформ" заявив, що в Україні не має існувати державних медіа. Він вважає, що необхідно завершити медіареформу.

Джерело: Потураєв на конференції hromadske "Життя у тривалій війні"

Пряма мова: "Я не вважаю, що ми через цю історію повертаємося до епохи "темників" і цензури, але я вважаю, що ця історія свідчить про те, що нам треба завершити врешті медіареформу".

Реклама:

Деталі: За його словами, ця реформа передбачає виконання зобов'язань щодо відсутності державних медіа, й інформагентство "не мало б існувати в такому вигляді". "Кожну державу треба стримувати… Державу, зокрема, стримують громадянське суспільство і незалежні медіа", — заявив депутат.

На його думку, необхідно прийняти закон про державну агенцію "Укрінформ". Парламентар пропонує використати погоджений західними партнерами та Україною закон про Національне суспільне телебачення України, переробити його і "отримати" незалежну державну агенцію, "але з незалежною наглядовою радою, з незалежним правлінням, зі стандартами редакційними й журналістськими".

Пряма мова: "Державних медіа в Україні не має бути. Завдання державні можна чудово передати НСТУ для виконання,. А структуру, як-от "Укрінформ", вона просто окрема, це велика мультимедійна агенція, її не варто ні з ким зливати, а варто її реформувати за зразком НСТУ".

ВІДЕО ДНЯ

Що передувало: 29 травня "Українська правда" опублікувала матеріал-викриття зі слів працівників "Укрінформу" про поширення в агентстві "темників" — тобто вказівок влади щодо того, у який спосіб треба висвітлювати в новинах політичні події в Україні.

Читайте повністю Всі свої. Як Офіс президента бере під контроль Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: