Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

У парламенті Азербайджану обговорили "деколонізацію" Франції

Четвер, 30 травня 2024, 18:34
У парламенті Азербайджану обговорили деколонізацію Франції
краєвиди Французької полінезії. фото: Cavan Images

30 травня в парламенті Азербайджана відбулася конференція "про право Французької Полінезії на деколонізацію". У ній взяли участь представники політичних партій цієї заморської території Франції. Захід пройшов на тлі звинувачень Парижа про втручання Баку у справи країни.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на AFP

Деталі: У конференції взяли участь лідери полінезійської партії "Тавіні Хуіраатіра", що виступає за незалежність цієї заморської території Франції та має більшість у парламенті. З азербайджанського боку в конференції брав участь віцеспікер парламенту Алі Гусейнлі.

Реклама:

Генеральний секретар "Тавіні Хуіраатіра" Віктор Маамаатуаіахутапу на заході поскаржився на ізоляцію "через колоніальну політику Франції".

"У політичному плані ми молода нація, і нам потрібна підтримка Азербайджану. Франція прагне ізолювати нас, тому що хоче продовжити ядерні випробування на нашій території", – додав він.

Своєю чергою віцеспікер парламенту Азербайджану сказав, що "недосконалість міжнародних правових механізмів перешкоджає звільненню французьких колоній".

ВІДЕО ДНЯ

Франція вже деякий час занепокоєна інтересом Азербайджану до французьких заморських територій та звинувачувала Баку у втручанні у внутрішні справи шляхом підтримки рухів за незалежність на цих територіях.

Минулого року за підтримки Азербайджану сепаратистські партії Мартініки, Французької Гвіани, Нової Каледонії і Французької Полінезії створили "Бакинську ініціативну групу", метою якої є підтримка "французьких визвольних і антиколоніальних рухів".

У травні Париж заявив, що Азербайджан втручається в політику Нової Каледонії, де протягом останніх тижнів тривали заворушення із жертвами.

Читайте також архівну статтю про те, як заморські території Франції ведуть боротьбу за незалежність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: