Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Полонені росіяни давали свідчення у справі про прорив на Харківщині – ЗМІ

Четвер, 30 травня 2024, 18:12
Полонені росіяни давали свідчення у справі про прорив на Харківщині – ЗМІ
ілюстративне фото Unsplash

У справі про прорив ворога на Харківщині, в якій фігурують зокрема командири 125 бригади, допитали російських військових, які потрапили в полон під час травневого наступу.

Джерело: hromadske з посиланням на ухвали Ленінського районного суду Харкова від 22 та 24 травня

Деталі: За даними видання, слідчі вважають свідчення військовослужбовців підрозділів РФ, які потрапили в полон із 10 травня на території Харківської області, такими, що мають значення для досудового розслідування.

Реклама:

Зокрема, шістьох росіян хотіли допитати як свідків, для чого подали клопотання до суду, який дозволив допити полонених.

Йдеться про військовослужбовця мотострілецького полку, командира роти 11 танкового полку, рядового 138 бригади, рядового 11 танкового полку, військовослужбовця 2 мотострілецької роти 11 танкового полку та кулеметника 25 відділення 2 роти 11 танкового полку. Їхні допити мали відбутися протягом 23 та 24 травня, пишуть журналісти.

У матеріалах суду зазначається, що цих полонених росіян утримують у Харківському слідчому ізоляторі, а згодом їх мають перевести в інші установи виконання покарань на території України та обміняти.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • Про розслідування стало відомо з судового реєстру. ДБР перевіряє, чому командування 125 бригади, 415 окремого стрілецького батальйону, 23 механізованої бригади, 172 окремого стрілецького та інших підрозділів не організували належним чином оборону позицій на кордоні Харківської області та РФ, що призвело до втрати позицій, військової техніки та особового складу.
  • Як уточнили "Українській правді" в ДБР, справа є фактовою, наразі підозрюваних у ній немає. У Бюро зазначають, що в межах досудового розслідування слідчі комплексно перевіряють рівень забезпечення та укомплектування особовим складом частин ЗСУ, зведення фортифікаційних споруд, взаємодію між військовими підрозділами тощо.
  • Також перевіряються дії керівництва всіх ланок у регіоні в ході наступальних дій противника, до та після них, досліджуються можливі факти безпідставного залишення бойових позицій підрозділами ЗСУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: