Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Офіс генпрокурора: Вже 775 засуджених доєдналися до лав ЗСУ

Четвер, 30 травня 2024, 13:05
Офіс генпрокурора: Вже 775 засуджених доєдналися до лав ЗСУ
ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО

До лав Збройних сил України приєдналися вже 775 засуджених, звільнених для проходження військової служби за контрактом в особливий період.

Джерело: пресслужба ОГП

Дослівно: "На даний час до суду подано 2402 клопотання засуджених щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання для проходження військової служби.

Реклама:

За участі прокурорів суди вже розглянули та своїми рішеннями задовольнили 1843 таких клопотань. На їх виконання 775 засуджених поступили на службу до лав Збройних сил України".

Деталі: За даними ОГП, виявили бажання захищати Батьківщину найбільше засуджених, які відбувають покарання в установах у Житомирській, Кіровоградській, Миколаївській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій, Вінницькій та Дніпропетровській областях.

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ
  • 13 березня 2024 року у Верховній Раді зареєстрували законодавчу ініціативу, покликану внести зміни до законодавства про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для проходження військової служби за контрактом в особливий період.
  • 8 травня Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроєкт, який передбачає добровільну мобілізацію окремих категорій ув‘язнених.
  • 17 травня президент України Володимир Зеленський підписав цей законопроєкт.
  • 29 травня у Мін'юсті повідомили, що перші засуджені, які долучилися до ЗСУ, нині вже проходять злагодження, а дехто встиг відзначитись тим, що взяв у полон російського військового.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: