Росіяни нарощують сили поблизу Харківщини, але їх недостатньо для прориву нашої оборони − Сирський

Четвер, 30 травня 2024, 08:44
Росіяни нарощують сили поблизу Харківщини, але їх недостатньо для прориву нашої оборони − Сирський
ФОТО З FACEBOOK СИРСЬКОГО 

Російські окупанти збільшують кількість військ в районі населених пунктів Стрілеча − Липці та Вовчанськ на Харківщині, але цих сил недостатньо для повномасштабного наступу.

Джерело: головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у Facebook 

Деталі: Сирський повідомив, що працював у бригадах та батальйонах, які ведуть оборону на Харківському напрямку.

Реклама:

Пряма мова головнокомандувача: "Противник продовжує нарощувати угруповання своїх військ на напрямку головного удару Стрілеча − Липці та в районі Вовчанська, шляхом перекидання додаткових полків і бригад з інших напрямків та з полігонів. Втім, цих сил зараз недостатньо для повномасштабного наступу і прориву нашої оборони".

Деталі: Сирський наголосив, що дії ворога ускладнені через перекидання українських резервів на загрозливі напрямки і посилення оборони.  

На зниження наступальних можливостей росіян також, за його словами, вплинуло створення резерву боєприпасів і ефективне ураження окупантів.

ВІДЕО ДНЯ

Через це, за думку Сирського, загарбники перейшли до тактики ураження українських позицій за допомогою артилерії та ударів КАБами.  

"У цих умовах першочергове значення набуває фізичне знищення літаків-носіїв КАБів, БПЛА розвідників та корегувальників вогню, захист РЕБом своїх військ, маскування та використання макетів", − сказав головнокомандувач. 

 
Фото з FACebook Сирського 

Він додав, що нині військове керівництво вживає "невідкладних заходів щодо удосконалення системи управління протиповітряної оборони, її автоматизації та поєднання з вогневими засобами сухопутних військ в комплексі з системою РЕБ".

Сирський також повідомив, що під час перебування на Харківщині, "заслухав кожного командира щодо готовності до активних дій, прийняв рішення щодо проблемних питань і перевірив практичну роботу командира батальйону зі знищення вогневої позиції противника".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: