Судитимуть депутатів Київради, які ухилилися від військової служби

Валентина Романенко — П'ятниця, 3 травня 2024, 14:51

Правоохоронці передали до суду обвинувальний акт щодо ухилення від військової служби трьома депутатами Київської міськради за допомоги керівника апарату Київської міської військової адміністрації та командира військової частини.

Джерело: Державне бюро розслідувань, Офіс генпрокурора, джерело УП в правоохоронних органах

Дослівно ДБР: "Слідчі встановили, що солдати однієї з військових частин (ТРО –ред.), троє з яких мають статус столичних депутатів, а ще один – помічник депутата Київради, впродовж року не з’являлись на військову службу, проте отримували грошове забезпечення.

Керівник апарату Київської міської військової адміністрації сприяв оформленню липового "відрядження" трьом депутатам та одному з їх помічників до КМВА. До оборудки був залучений й командир однієї з військових частин тероборони, де чоловіки мали проходити службу за мобілізацією".

Деталі: За даними джерела "Української правди", йдеться про наступних фігурантів:

  • Олег Левченко (фракція "Європейська солідарність"),
  • Михайло Терентьєв (фракція "УДАР"),
  • Ігор Хацевич, (фракція "Європейська солідарність"),
  • Олексій Шпак, помічник депутата Хацевича.

Три столичних депутати, помічник депутата обвинувачуються в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою, а керівник апарату Київської міської військової адміністрації – у сприянні в ухиленні.

Командир військової частини обвинувачується у перевищенні службових повноважень.

Що передувало: Про те, що четверо військовослужбовців однієї із військових частин ТРО, троє з яких є столичними депутатами, а ще один – помічником депутата Київради, впродовж року не з’являлись на військову службу, стало відомо в серпні 2023 року.