Блінкен: Україна має перемогти у війні

Марія Ємець, Анастасія Проц — Середа, 15 травня 2024, 15:57

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що підтримка США спрямована на стратегічний успіх України, та прямо сказав, що країна має перемогти у війні. 

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на слова Блінкена під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою в Києві

Деталі: У вступному слові він наголосив, що для США важливо допомогти забезпечити стратегічний успіх України.

"Ми працюємо над тим, щоб Україна могла отримувати успіхи на полі бою зараз, захищаючись від російської агресії, щоб вона була спроможною стримувати і захищатися від подальших атак, і, головне, гарантувати право українського народу визначати своє майбутнє", – сказав державний секретар США. 

У подальших відповідях на запитання Блінкен кілька разів прямо сказав про те, що Україна має перемогти у війні. 

"Сполучені Штати віддані тому, щоб гарантувати, що Україна переможе у війні, і це демонструвалося через безпрецедентну підтримку, яку ми надали і продовжуємо надавати… Ми рішуче налаштовані, що Україна має перемогти у цій війні і отримати успіх задля свого народу і свого майбутнього", – заявив Ентоні Блінкен.

Також під час брифінгу він оголосив, що США нададуть додаткові 2 млрд доларів у вигляді внеску до новоствореного фонду, метою якого буде розвиток українського ОПК та фінансування закупівлі зброї. 

У перший день візиту Блінкен розповів, що майбутня двостороння безпекова угода США з Україною передбачатиме військову допомогу в різних сферах і допоможе наблизитись їй до членства в НАТО.

Він також підкреслив внесок союзників США в економічну та гуманітарну допомогу України, який, за його словами, втричі перевищує американський.