Зеленський має створити інженерну Ставку з виробниками дронів – Берлінська

Четвер, 7 грудня 2023, 12:22

Директорка Центру підтримки аеророзвідки, ветеранка та волонтерка Марія Берлінська вважає, що президент Володимир Зеленський має створити інженерну Ставку верховного головнокомандувача та залучити до участі у ній провідних українських виробників дронів.

Джерело: ветеранка російсько-української війни, керівниця волонтерського проєкту Victory Drones благодійного фонду Dignitas та директорка Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська в інтервʼю "Українській правді".

Пряма мова: "Я не бачу іншого виходу, ніж те, щоб президент взяв під особистий контроль розвиток військових технологій у країні. 

Я спілкувалась із більшістю виробників. Вони готові працювати, якщо у них буде чітке розуміння потреби для держави, для фронту. Ніхто не буде за це просити ніяких грошей, бо всі розуміють, для чого це. 

Ми готові допомогти поспілкуватися з виробниками, сформувати ці команди, сформувати конкретні технічні задачі, і тільки таким чином ми можемо говорити про якийсь паритет (з Росією на полі бою – УП)".

Деталі: Через відсутність чіткої державної політики щодо розвитку аеророзвідувальної галузі Україна наразі, за словами Берлінської, опинилась "навіть не у патові ситуації, а в моменті програшу", коли Росія має технологічну перевагу у цій сфері.