Костін доручив розслідувати "подарункове" свято прокурорів за матеріалом УП

Вівторок, 5 грудня 2023, 12:54

Генеральний прокурор Андрій Костін доручив провести службове розслідування та вжити заходів після опублікованого відеосюжету журналіста "Української правди" Михайла Ткача "На "дні" прокуратури. Як столичні прокурори відзначали професійне свято".

Джерело: пресслужба ОГП

Дослівно: "У зв’язку з опублікованим у медіа відео, Генеральний прокурор доручив Генеральній інспекції Офісу генерального прокурора невідкладно провести службове розслідування, за результатами якого будуть вжиті відповідні заходи".

Деталі: Перед цим журналісти  "Української правди" зафільмували нескінченну хвилю подарунків та пакетів у День працівників прокуратури біля Офісу генерального прокурора та столичної прокуратури.

Нардеп від забороненої ОПЗЖ Григорій Мамка, зокрема, пояснив УП, що брав участь в урочистих заходах від профільного комітету ВРУ.

На уточнююче питання стосовного того, що він, як депутат, вітав від комітету прокурорів, Мамка відповів: "Що таке вітали? Я приймав від комітету (участь), як заступник голови комітет у заходах щодо привітання до Дня прокуратури".

У матеріалі також йдеться про те, що під час заходів до Дня працівників прокуратури генеральний прокурор Андрій Костін закликав усіх працівників органів прокуратури бути не просто вдячними нашим захисникам, а підтримувати та допомагати усім необхідним.

"Кожен новий день у тилу – це життя наших воїнів на передовій. Пам'ятаймо наших полеглих захисників, серед яких семеро наших колег. Пам'ятаймо про нашу величезну відповідальність перед українським народом", – наголосив Костін.