Радник Єрмака про відкриття "Борисполя": Не питання завтрашнього дня

Неділя, 3 грудня 2023, 00:16

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що відкриття аеропорту "Бориспіль" стане можливим тільки тоді, коли українське небо буде повністю закрите від російських ракет і дронів.

Джерело: Подоляк в ефірі телемарафону, коментуючи заяву глави ОП Андрія Єрмака про можливе відкриття "Борисполя"

Пряма мова: "Там було сказано, що аеропорт почне символічно працювати, як тільки буде врегульована безпекова ситуація. Тут ми переходимо до ключового моменту – що таке врегульована безпекова ситуація? Ми з розуміємо, що Росія користується ключовим інструментом атаки цивільного населення – це крилаті ракети, це дрони, які щоночі літають по всій країні...

Ця безпекова ситуація сьогодні ще повністю не врегульована. Але з точки зору того, що, в принципі, маємо думати про майбутнє, можна говорити про те, що і аеропорти мають працювати в Україні.

Але давайте наголошувати на цьому – це ж не питання завтрашнього чи післязавтрашнього дня. Це питання, коли буде повністю закрите небо від впливу російських ракетних і дронових спроможностей".

Що передувало: 1 грудня пресслужба президента повідомила, що Андрій Єрмак "висловив переконання, що невдовзі "Бориспіль" знову відправлятиме й прийматиме повітряні судна".

"Це повернення до елементів миру можливе тому, що Україна стала сильнішою. Тепер ми здатні забезпечити безпеку цього об’єкта. Завдяки нашим Силам оборони й нашим друзям – вашим країнам. І я впевнений: символічні посадкові талони, які ви отримали на вході, скоро стануть справжніми", – сказав він, звертаючись до представників іноземних держав.