Україна отримала від ЄС 150 млн євро безповоротної допомоги на відновлення

Середа, 20 грудня 2023, 15:47

20 грудня Україна отримала 150 млн євро безповоротного гранту від ЄС для відновлення знищених внаслідок російської агресії критично важливих об’єктів. Другий транш обсягом 100 млн євро очікується вже у першому кварталі 2024 року.

Джерело: пресслужба Міністерства фінансів України, передає "Європейська правда"

Деталі: Грантове фінансування допоможе забезпечити пріоритетні заходи для відновлення  критично важливих об’єктів, що постраждали внаслідок збройної агресії РФ, зокрема – транспортної інфраструктури, комунальних об’єктів і послуг, соціальної інфраструктури та житлових приміщень, зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Залучені кошти є частиною угоди між Україною та ЄС про фінансування програми "Підтримка швидкого відновлення України (Контракт з розбудови держави та посилення стійкості)".

Ці кошти спрямують як на фінансування робіт з відновлення, так і на підтримку малих фермерських господарств й інших представників сільського господарства.

Нагадаємо: Європейський Союз 1 лютого 2024 року проведе спеціальний саміт, на якому планує обговорити виділення Україні 50 мільярдів євро додаткової допомоги на чотирирічний термін.

Більше про те, чому допомогу не схвалили раніше, читайте у статті: Приборкання Орбана: чому ЄС виділить Україні 50 млрд євро попри угорське вето