Український експорт: вікно відкривається?

Влада Москви заборонила мітинг дружин мобілізованих, нібито через ковід

П'ятниця, 17 листопада 2023, 17:50
Влада Москви заборонила мітинг дружин мобілізованих, нібито через ковід
ілюстративне фото, джерело: путь домой

Влада російської столиці відмовилася погодити мітинг дружин мобілізованих, які вимагають повернення своїх чоловіків із війни. Пояснили це небезпекою поширення коронавірусу.

Джерело: "Медуза" і профільний телеграм-канал "Путь домой"

Деталі: Зокрема, причиною для відмови названо "епідеміологічну обстановку, що складається в місті". В офіційному листі заявницям пояснили, що в Москві досі діє заборона на масові заходи, запроваджена 2020 року через коронавірус.

Реклама:

У відповіді, яку підписав заступник начальника департаменту регіональної безпеки та протидії корупції Кирило Малишкін, також нагадується про "відповідальність" у разі проведення заходу всупереч рішенню чиновників.

Акцію планували провести 25 листопада на Театральній площі. Заявники припускали, що туди може прийти до 300 осіб.

Нагадаємо:

ВІДЕО ДНЯ
  • Останніми тижнями дружинам мобілізованих під різними приводами відмовили в проведенні мітингів у низці великих міст Росії. У Кемеровській області та Красноярському краї на заявниць чинили тиск поліцейські.
  • При цьому, незважаючи на обмеження, що залишилися з часів ковіду, влада Москви ніколи не перешкоджає проведенню провладних масових заходів.
  • Зараз ротація мобілізованих у Росії не передбачена. У вересні голова комітету Держдуми з оборони Андрій Картаполов говорив, що додому вони повернуться тільки "після завершення спеціальної військової операції".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: