Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Стало відомо, як оцінює втрати російських військ Захід

Четвер, 16 листопада 2023, 19:23
Стало відомо, як оцінює втрати російських військ Захід
Кладовище найманців "Вагнера", скриншот з відео nytimes.com

Згідно з підрахунками західних партнерів України, загальні втрати російської армії з початку її повномасштабного вторгнення оцінюються в 300-400 тисяч.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на The Guardian, заявили західні посадовці на умовах анонімності на брифінгу для журналістів

Деталі: До числа втрат росіян в Україні західні посадовці віднесли вбитих і поранених, не уточнивши, яку частку з 300-400 тисяч становлять саме безповоротні втрати.

Реклама:

Вони, однак, додали, що в нинішніх боях під містом Авдіївка Донецької області Росія "втрачає від 500 до 1000 людей на день".

Окремо посадовці прокоментували ситуацію на полі бою. Згідно з оцінкою Заходу, контрнаступ України на Запорізькому фронті по суті "завершився", водночас угруповання чисельністю до трьох бригад переправилось через Дніпро в районі Херсона.

Західні посадовці очікують, що просування українських сил на лівому березі Дніпра нагадуватиме літню кампанію на півдні й буде повільним.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо:

  • Генеральний штаб Збройних Сил України також оцінює загальні втрати російських сил у понад 315 тисяч.
  • Наприкінці жовтня британська розвідка оцінила, що втрати Росії загиблими і важкопораненими складають до 190 тисяч військових, а з урахуванням поранених, які здатні повернутись на поле бою після одужання – до 290 тисяч осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: