У ЗСУ сформували батальйон "Сибір" із представників російських нацменшин – Bloomberg

Середа, 25 жовтня 2023, 10:27

У Збройних силах України сформували батальйон "Сибір", який повністю складається з громадян Росії, етнічних меншин, які хочуть боротися проти вторгнення РФ в Україну. 

Джерело: Bloomberg

Дослівно: "Батальйон "Сибір" об'єднав десятки росіян і представників етнічних меншин Росії, які приїхали через треті країни, щоб приєднатися до української армії, за словами офіційних осіб, які перебувають у їхньому тренувальному таборі.

На відміну від добровольчих груп, таких як легіон "Свобода Росії", які заявили про підтримку України, ці солдати є частиною регулярної української армії і очікують, що їх дуже скоро відправлять у бій.

Серед них є представники таких народів, як якути і буряти, що проживають у величезному східно-сибірському регіоні Росії, які заявили, що хочуть незалежності від Росії і розглядають перемогу України у війні як крок до цієї мети".

Деталі: Добровольці пояснюють, що покинули Росію, щоб приєднатися до української армії.

Українські офіційні особи заявили, що розраховують залучити більше російських громадян, особливо з числа національних меншин, до участі у війні проти РФ.

Бійці батальйону "Сибір" пройшли ретельну перевірку на прихильність до України, а потім підписали військовий контракт, отримавши армійські позивні для захисту своєї ідентичності.

Всі члени 60-го батальйону є добровольцями, і жоден з них не був набраний з числа російських військовополонених, повідомив представник української армії.

За його словами, українські військові планують прискорити перевірку біографічних даних, яка може тривати цілий рік, щоб заохотити більше росіян приєднатися до їхніх лав.