Вдова російського полковника, який випустив у себе 5 куль, написала листа Путіну

Понеділок, 28 листопада 2022, 16:26
Вдова російського полковника, який випустив у себе 5 куль, написала листа Путіну
Вадим Бойко

Вдова заступника начальника Тихоокеанського вищого військово-морського училища Вадима Бойка Юлія у відкритому листі російському диктатору Володимиру Путіну написала, що її чоловік здійснив "саморозстріл", коли його звинуватили у провалах під час мобілізації.

Джерело: Meduza

Деталі: Жінка просить Путіна проконтролювати розслідування загибелі її чоловіка, який, за повідомленнями ЗМІ, наклав на себе руки на робочому місці.

Реклама:

Лист датований 20 листопада.

Бойко розповіла в листі, що з 16 вересня в училищі, де працював її чоловік, розгорнули пункт мобілізації.

Полковника РФ Вадима Бойка призначили відповідальним за прийом, розміщення та контроль мобілізованих.

РЕКЛАМА:

Відтоді, за її словами, "він майже не ночував удома, намагався розв'язувати проблеми, які виникали, але не знаходив підтримки в керівництва і в певний момент зрозумів, що його "намагаються "призначити" винуватцем у всіх провалах і недоліках".

Потім її чоловіка відправили на полігон у село Сергіївка в Приморському краї, де він мав відповідати за ремонт військової техніки для відправки в Україну в зону бойових дій, а також за підготовку призваних військовослужбовців.

Бойко стверджує, що її чоловік зіткнувся з труднощами, оскільки "з такою технікою виконати бойові завдання неможливо", але начальник училища контр-адмірал Олег Журавльов не допоміг йому.

За словами жінки, у її чоловіка близько місяця було безсоння, за цей час він схуд на 15 кілограмів.

14 листопада на полігон із перевіркою приїхали представники комісії з Хабаровська, яка перевіряла скарги мобілізованих.

За її словами, начальник училища, адмірал Журавльов, "проявив майстерність маскування" і пішов на лікарняний, а її чоловікові повідомили, що йому загрожує кримінальна відповідальність.

Дослівно лист: "Перевіряльники вже відкрито повідомили полковнику Бойку, що за втрату і псування держмайна на нього повісять понад 100 мільйонів рублів боргів і притягнуть до кримінальної відповідальності з конфіскацією майна".

Тіло її чоловіка знайшли вранці 16 листопада. За словами жінки, він приїхав із полігону в будівлю військово-морського училища у Владивостоці і зайшов у кабінет свого начальника.

Дослівно лист: "Так, саме до нього в кабінет (заходить - ред.), а не у свій, як пишуть усі пабліки, сідає в його крісло і випускає в себе п'ять куль із табельної зброї, водночас не цілиться в голову, не має на меті якнайшвидше все це закінчити".

Зазначається, що це, напевно, перший у Росії випадок такого самогубства, тобто фактично саморозстрілу.

Бойко вважає, що її чоловік "своїми діями явно хотів привернути увагу керівників РФ і дати вам сигнал про те, що відбувається біда, що треба щось робити, що Батьківщина перебуває в небезпеці".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: