У Києві створили пиріг "Kyiv Pie" для гурманів і гастротуристів
Для популяризації гастрономічного туризму в Києві відбулась презентація нового унікального гастрономічного продукту "Kyiv Pie".
Джерело: управління туризму та промоцій Київської міської держадміністрації і The Village
Пряма мова начальниці управління туризму та промоцій Марини Радової: "Ми створили нову страву "Kyiv Pie". Над нею працювали найкращі кухарі України. Ми сподіваємося, що такий пиріг об’єднає українські традиції і сучасні тренди та допоможе столиці в розвитку гастротуризму.
Спробувати нову страву кожен охочий зможе в закладах Києва, які долучаються до нашої ініціативи, на всіляких гастрономічних заходах та центрах Турінфо".
Деталі: У КМДА вввжають, що "Kyiv Pie" стане типовою київською стравою.
Віце-президент Асоціації шеф-кухарів України Олексій Повторейко розповів, що при дослідженні, яка ж саме страва має бути "типово київською", кожен згадував хлібопекарські вироби.
За його словами, "форма сонця в багатьох джерелах пов’язана саме з Києвом".
Повторейко також назвав важливим, "щоб ця страва була ресторанною стравою, стрітфудом, добре переносила доставку і враховувала смаки та вподобання веганів і вегетаріанців".
За даними ЗМІ, над створенням "нового гастрономічного символу Києва" команда кухарів працювала місяць. Презентували його 12 березня.
Kyiv Pie – це невеликий пиріг круглої форми на бездріжджовому тісті з різними начинками, як солоними, так і солодкими. Поки що доступні пироги з селерою, осетром і яловичим лівером.
За задумом, цей мініпиріг має коштувати до 30 гривень.
Kyiv Pie є сумісним проєктом Управління туризму та промоцій КМДА, Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму та Асоціації шеф-кухарів України. Це частина проєкту зі створення в Києві нових гастрономічних та кулінарних турів, який ініціювали в 2021 році.
Від УП: Декілька років тому в українській столиці стали популярними цукати "Київське сухе варення" – ласощі XVIII-XIX сторіч, які пов'язують із родиною подільських купців Балабух. Їх рецепт вважався втраченим, але у 2014 році традиції "сухого варення" відродили.
Також не втрачають популярності "Київський торт" і котлета по-київськи.