Аваков про "Нацдружини": Будь-яке застосування сили на виборах жорстко припинятиметься

Вівторок, 5 березня 2019, 20:58

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що усі спроби силового втручання у вибори представниками "Нацдружин" чи інших організацій будуть жорстко припинятися.

Про це Аваков заявив у коментарі УП.

"Право застосування силових методів в Україні завжди буде належати Національній поліції. Це постулат, який не підлягає обговоренню. Ні Національні дружини, ні будь-яка інша організація не може і не буде визначати ситуацію силовим методом!" - наголосив міністр.

За його словами, прийнятною є тільки співпраця і апеляція до законних сил правопорядку.

"Будь-які спроби силового втручання у виборчий процес будуть рішуче і, при необхідності, жорстко припинятися. Прошу всіх, хто постулює свою зацікавленість в прозорості і чесності виборів, використовувати тільки законні ненасильницькі методи", - заявив Аваков.

Міністр додав, що Нацполіція має всі необхідні сили і засоби для контролю виборчого процесу.

Нагадаємо:

  • Спостерігачі від "Національних дружин" можуть застосовувати силу на дільницях у разі фальсифікацій, заявив їхній речник.
  • Посол США в Україні Марі Йованович наголосила, що воля українського народу під час виборів повинна поважатися незалежно від результату, а "тітушки" або інші озброєні групи не повинні заважати висловлювати свою волю людям.
  • Вибори президента України відбудуться 31 березня.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News