"Нацкорпус" знову побився з поліцією на мітингу Порошенка

Вівторок, 19 березня 2019, 17:20

Перед зустріччю президента Петра Порошенка із виборцями в Івано-Франківську стались сутички між представниками "Національних дружин" і "Національного корпусу" з правоохоронцями.

Про це повідомляє місцеве видання "Kurs".

Зазначається, що радикали прийшли на мітинг, коли на сцені виступав гурт "Тік", до приїзду Порошенка.

 

Представники "Нацдружин" принесли також плакати "Свинарчуків за ґрати" (Свинарчук – колишнє прізвище бізнес-партнера президента Гладковського).

"Правоохоронці взяли пікетувальників у кільце та відтіснили від мітингу. Під час сутичок використовували сльозогінний газ", – йдеться у повідомленні.

Після цього правоохоронці вишикувались кордоном між протестувальниками та прихильниками Порошенка.

"Нацдружини" скандують: "Разом і до кінця". Прихильники президента відповідають: "Банду з міста".

 

На місці сутичок начальник обласної поліції Володимир Голубош.

Водночас, на офіційній Facebook-сторінці Порошенка опублікували відеозапис його зустрічі із місцевими, додавши, що "завжди привітна Івано-Франківщина сьогодні зустріла по-особливому тепло".

Читайте також: Полювання на президента. "Азов", Аваков і Порошенко

Молодший партнер президента: що відомо про бізнес Олега Гладковського

Нагадаємо:

  • 9 березня представники "Нацкорпусу" влаштували у центрі Києва акцію "День гніву" і прийшли на вул. Банкову під Адміністрацію президента з вимогою покарати причетних до розкрадань в "Укроборонпромі", у яких звинувачують оточення президента України, зокрема Олега та Ігоря Гладковських (колишнє прізвище Свинарчук).
  • Під час акції між учасниками і поліцією сталися сутички, після яких у поліції заявили про трьох постраждалих правоохоронців.
  • Представники Нацкорпуса вирушили також до Черкас, де перебував президент Петро Порошенко, і намагалися прорватися до нього під час його виступу.
  • За фактом подій у Черкасах розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.345 та ч.4 ст.296 КК України.
  • 10 березня двох підозрюваних в організації зіткнень з поліцією в Черкасах було затримано, рішенням суду їх відправили під домашній арешт.
  • 16 березня Нацкорпус провів акцію в центрі Києва. Зокрема, під будівлею АП учасники скандували "Свинарчуків за ґрати!" та закидали АП з імпровізованої рогатки іграшковими свинями. 
  • Того ж дня у центрі Полтави під час візиту Порошенка представники Нацкорпусу і Нацдружин кидали в поліцейських м'які іграшки у вигляді свинок, їх затримала поліція.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування