Луценко: Рищука перевіряють на причетність до вбивства Гандзюк

Понеділок, 11 лютого 2019, 12:39

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідство має докази, які свідчать про, ймовірну, корумповану діяльність пов’язану з підпалами лісу заступника голови Херсонської обласної держадміністрації Євгена Рищука.  

Про це він розповів під час брифінгу 11 лютого.

"Слідство володіє певними фактами і доказами, які свідчать про його ймовірну корумповану діяльність також пов’язану з підпалами лісу", - сказав Луценко.

За його словами, Рищук зараз в СБУ і дає показання.

"Якщо доказів буде достатньо, йому також буде пред’явлено звинувачення", - сказав Луценко.

При цьому Луценко підкреслив, що слідство наразі немає доказів обізнаності Рищука із планом Мангера та інших учасників вбивства Гандзюк.

"Але факти його ймовірної корумпованої діяльності, причетності до корумпованих схем з розкраданням лісових ресурсів у нас є,  тому в окремому провадженні йому також буде дана правова оцінка", - заявив генпрокурор.

Луценко також розповів, що наразі немає жодних доказів причетності голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва до злочину.

"Ні одного факту, показу слідству не надано", - сказав Луценко щодо Гордєєва.

Нагадаємо:

  • Раніше Рищук попросив тимчасово відсторонити його від виконання обов’язків через розслідування вбивства активістки Катерини Гандзюк. Гордєєв погодив Рищуку заяву про тимчасове відсторонення.
  • 31 липня 2018 року в Херсоні Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою. Вона отримала сильні опіки, перенесла понад десяток операцій, але 4 листопада померла в лікарні.  
  • Поліція затримала 5 підозрюваних: В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова, Володимира Васяновича, Сергія Торбіна й Микиту Грабчука – але не замовника нападу на Гандзюк.
  • 4 грудня правоохоронці оголосили підозру в організації нападу на Гандзюк людині на прізвисько Левін. Олексій Левін (Москаленко) є помічником депутата Херсонської облради Миколи Ставицького. У січні 2019 року СБУ оголосила Левіна в розшук.
  • Батько Гандзюк заявив, що організатор вбивства його доньки співпрацював із партійцем "Батьківщини" Владиславом Мангером та партійцем "Блоку Петра Порошенка" Андрієм Гордєєвим.
  • Мангер заявив, що припиняє членство в "Батьківщині" на час розслідування. 9 лютого "Батьківщина" виключила Мангера зі своїх лав і рекомендувала піти з облради.
  • За тиждень до нападу на Гандзюк юрист Мангера здав Левіну базу відпочинку на узбережжі Чорного моря в оренду майже за безцінь.

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування