Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Загострення в морі: Україна готова застосувати проти РФ силу

Вівторок, 16 жовтня 2018, 14:18

У разі загострення ситуації в Азовському та Чорному морях ВМС України застосують силу проти країни-агресора.

Про це в інтерв'ю BBC розповів командувач Військово-морських сил ЗСУ адмірал Ігор Воронченко.

"Якщо буде якесь загострення, ми застосуємо силу. Якщо вони підуть на жорстку дестабілізацію, будемо адекватно відповідати - супроводжувати свої судна, перебувати у тих районах, де ведеться рибальство й інші види промислу", - наголосив він.

За словами Воронченка, за короткий термін росіяни змогли наростити катерно-корабельне угрупування в Азовському морі. "Є інформація, що сюди були перекинуті кілька катерів з Каспійської флотилії", - додав він.

Командувач визнав, що Росія має розгалужену систему базування, і це дає їй змогу оперативно контролювати велику частину Азовського моря.

"Але ми очікували на це. Вживаємо певних кроків й будемо нарощувати сили, щоб на їхні непрямі дії відповідати такими ж непрямими діями", - зазначив він.

"Так, нас менше, потенціал не такий, але своє завдання будемо виконувати... Другого Криму не буде, ситуація не повториться", - додав військовий.

Воронченко розповів, що вже був випадок "певних дій" російського катера типу "Мангуст", але наші катери вийшли на перехоплення, й він відвернув та пішов до себе на базу.

Як повідомлялося, задля збільшення чисельності своїх надводних сил Росія перекинула до Азовського моря два кораблі Берегової охорони ФСБ.

Раніше повідомлялося, що російський уряд виділив Міноборони РФ у користування на 20 років частину акваторії Таганрозької затоки Азовського моря, яка знаходиться у 1,5 милях від узбережжя поблизу російського міста Ейськ, що у 65 км від українського Маріуполя.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування