Вілкул пропонує саджати за пропаганду гомосексуалізму – законопроект

Середа, 10 жовтня 2018, 16:30
Вілкул пропонує саджати за пропаганду гомосексуалізму – законопроект

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул пропонує встановити адміністративну і кримінальну відповідальність за пропаганду одностатевих стосунків.

Відповідний законопроект № 9183 зареєстрований у Верховній Раді.

Згідно з пояснювальною запискою, його метою є "посилення захисту суспільної моралі, охорони сім’ї та традиційних сімейних цінностей, посилення соціального захисту сім’ї та дітей".

Вілкул пропонує виключити з українського законодавства терміни "гендерна ідентичність, сексуальна орієнтація" тощо, а за пропаганду одностатевих стосунків карати штрафами і навіть в’язницею.

Зокрема за пропаганду одностатевих стосунків нардеп пропонує передбачити штраф від 1,700 до 17 тисяч гривень для громадян і від 17 тисяч до 51 тисячі гривень для юридичних осіб і службовців.

За повторну пропаганду упродовж року, на думку Вілкула, має наставати кримінальна відповідальність – від арешту до 3 років до позбавлення волі на 3-5 років для громадян і 4-6 років для посадовців.  

За ввезення, виготовлення чи розповсюдження літератури, яка пропагує одностатеві сексуальні стосунки, Вілкул пропонує встановити штраф до 2,55 тисячі гривень або арешт на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років з конфіскацією творів.

За пропагування одностатевих стосунків у кіно- та відеопродукції штраф від 2,55 тисячі до 5 тисяч гривень або обмеження волі на строк до 5 років з конфіскацією кіно- та відеопродукції.

За повторні дії або пропаганду у літературі чи кіно, вчинені за попередньою змовою, Вілкул пропонує саджати у в’язницю на 3-5 років.

Також автор законопроекту пропонує збільшити допомогу при народженні дитини.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News