Речниця СБУ: Детективи НАБУ вважають себе "Бондами", але той так не опускався

П'ятниця, 14 вересня 2018, 12:53

Детективи Національного антикорупційного бюро вдаються до незаконних методів роботи, стверджують у Службі безпеки України.

Про це заявила речниця відомства Олена Гітлянська у Facebook навздогін заяві першого заступника голови СБУ Павла Демчини.

"У рамках розпочатого кримінального провадження у співробітників НАБУ була вилучена значна кількість речових доказів, що вказують на вчинення ними низки кримінальних правопорушень. Трьом працівникам НАБУ оголошено про підозру в скоєнні злочину", – написала вона.

Речниця СБУ не уточнила ні імена, ні статті, які інкримінують детективам, ні епізоди, про які йдеться, ні час оголошення підозри.

За словами Гітлянської, методи детективів НАБУ "не мають нічого спільного із діючим законодавством".

"Під час санкціонованих слідчих дій у сейфі співробітника НАБУ було вилучено конверт, у якому знаходився план компрометації працівника Нацбанку України", – зазначила вона.

"Ми розуміємо, що всі детективи НАБУ вважають себе послідовниками Джеймса Бонда, але він не опускався до "підкладання" повій посадовцям державного регуляторного органу", – заявила Гітлянська.

Пізніше у коментарі "Українській правді" Гітлянська пояснила, що підозри були оголошені ще в 2017 році у справі Діни Пімахової, яка на той момент обіймала посаду першого заступника керівника Державної міграційної служби.

Пімахова скаржилася до СБУ на дії детективів Національного антикорупційного бюро. Тоді зокрема було повідомлено підозру в провокації і дачі хабара "агенту Катерині". Після скандалу Пімахова спершу пішла у відпустку, а потім звільнилася.

У заяві Демчини від 12 вересня йшлося про те, що раніше він ініціював досудове розслідування щодо керівника 2-го підрозділу детективів та двох його підлеглих через нібито провокування громадян до злочинів. У них провели обшуки й оголосили їм підозри.

Перший заступник голови СБУ Павло Демчина поскаржився генпрокурору на злочин з боку НАБУ: нібито детективи підготували йому підозру, яка ґрунтується на завідомо недостовірних даних щодо спільного проживання з громадянкою В. з 2010 по кінець 2016 року та "вигадок детективів щодо можливої наявності спільного майна" в них.

За словами Демчини, з 2012 року між ним та Ольгою Воловчук відсутні сімейні відносини й спільний побут, – але детективи навіть сусідів не допитали.

Перший заступник голови СБУ вважає, що Антикорупційне бюро мститься йому "за викриття протиправної діяльності співробітників НАБУ".

Мовляв, спецпідрозділ Демчини розслідував справу проти Катерини Везєлєвої-Борисової, у тренінговій діяльності якої побачили корупцію, а також спробу компромату на працівника Нацбанку фейковим ДТП,  намір запросити його "для вживання алкогольних напоїв" та спровокувати "до вступу в інтимні стосунки із заздалегідь підібраною особою".

 
 
 
 
 

"Українська правда", уточнено

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування