У Житомирі ув’язнених годували куркою з сальмонелою
Прокуратора розпочала кримінальне провадження після того як виявила сальмонелу в м’ясі для ув’язнених у Житомирі.
Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко у Facebook.
"Місцева прокуратура розпочала два кримінальні провадження за фактами порушень санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням", - написав Лисенко.
Зокрема порушення виявили у виправній колонії № 4 та установі виконання покарань №8.
За результатами санітарно-мікробіологічних досліджень, у зразках курячого м’яса виявили патогенну мікрофлору, у тому числі сальмонелу.
Лисенко додав, що всього у морозильних камерах двох установ зберігається понад 12 тонн замороженої курятини.
Наразі використовувати м'ясо заборонили.
Триває досудове розслідування, яке проводить місцевий відділ поліції за процесуального керівництва місцевої прокуратури.