"Цифрова трансформація України" – купуйте квитки на першу конференцію Mezha.Media

Лавров каже, що Путін готовий зустрітися з "недружнім" Трампом

Неділя, 12 серпня 2018, 19:43

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив про готовність Росії "зустрічатися з представниками навіть тих країн, які проводять недружню політику, в тому числі - США".

Про це Лавров заявив 12 серпня, повідомляє ТАСС.

Коментуючи питання про актуальність зустрічі після заяв Вашингтона про санкції, Лавров зазначив: "Ми ніколи не уникали контактів, у т.ч. з представниками країн, які проводять явно недружню політику щодо нас".

"Якщо лідери відчують необхідність зустрітися і повернутися до тих питань, які, як нам здавалося, мають об'єднувати Росію і США, але які викликають відторгнення у деяких кіл всередині США, думаю, така зустріч відбудеться", - додав він.

Раніше речниця Держдепартаменту США Хезер Науерт заявила, що США запровадять нові санкції проти Росії через використання хімічної зброї під час отруєння Сергія та Юлії Скрипалів у Великій Британії.

Очікується, що нові санкції наберуть чинності наприкінці серпня 2018 року.

Згодом The Washington Post з посиланням на Держдеп США оприлюднив інформацію, що США введуть обмеження на торгівлю з РФ та можуть розірвати дипвідносини, якщо Росія не позбавиться усієї хімічної та біологічної зброї під контролем міжнародної спільноти.

Окрім того Вашингтон може припинити практично всю торгівлю між двома країнами та заборонити права на посадку для російських авіаліній. 

У свою чергу прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що у разі посилення економічних санкцій проти Росії, останній доведеться відповідати економічними, політичними та іншими методами.

кщо буде щось типу заборони діяльності банків або використання тієї чи іншої валюти, то в Росії це вважатимуть оголошенням економічної війни", - заявив Медведєв. 

Зустріч президентів США та РФ Дональда Трампа та Володимира Путіна відбулася 16 липня у Гельсінкі. 

Згодом Трамп висловив сподівання на другу зустріч з Путіним "для реалізації питань, які вони обговорювали" на першому саміті. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: