Напад із кислотою на Гандзюк уже вважають замахом на вбивсто

Середа, 1 серпня 2018, 14:56
Напад із кислотою на Гандзюк уже вважають замахом на вбивсто

Напад із кислотою на співробітницю Херсонської міськради та активістку Катерину Гандзюк у Херсоні перекваліфікували як замах на вбивство.

Про це повідомив заступник начальника поліції Херсонської області Микола Вербицький на брифінгу.

"Кваліфікацію злочину змінено у зв’язку із отриманим висновком судово-медичної експертизи", – зазначають в поліції.

Вербицький зазначив, що 31 липня о 08:47 в поліцію зателефонував херсонець і повідомив, що його знайомій облили обличчя невідомою речовиною.

Після надходження інформації про вчинення злочину стосовно, як виявилось, чиновниці міської ради, поліція ретельно оглянула місце події.

"З метою встановлення свідків та очевидців події проведено загальне відпрацювання місця події, мікрорайону Таврійський, побудинковий та поквартирний обхід. На теперішній час поліцейські опитали жителів 250 квартир, які розташовані в районі вчинення злочину", – наголосив заступник начальника поліції Херсонської області.

Він також розповів, що слідство відпрацьовує торгівельні заклади, підприємства та організації, у яких встановлено камери відеоспостереження.

Вербицький додав, що наразі встановлено 14 відеокамер, з десяти вже знято відеоінформацію.

"У засобах масової інформації поліцією розповсюджено відео з однієї з камер, де видно особу, яка підозрюється у скоєнні злочину. Крім того, по прикметах були орієнтовані екіпажі патрульної поліції, поліції охорони та групи реагування", – кажуть в поліції.

Начальник поліції уточнив, що наразі розглядаються декілька версій, зокрема, злочин скоєний у зв’язку зі службовою діяльністю потерпілої та її активною громадянською позицією.

"Крім того, у слідства є підстави вважати, що злочинець міг мати спільників, які допомогли підозрюваному втекти з місця скоєння злочину", – додав Вербицький.

Поліція стверджує, що над розкриттям злочину працює спеціально створена міжвідомча слідчо-оперативна група у складі працівників  Головного управління Національної поліції області, обласної прокуратури та Управління СБУ Херсонщини

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News