Правоохоронці взялися за винуватицю масового отруєння львів'ян
Продавщиці львівського ринку, чиєю рибою отруїлися більше 50 людей, повідомлено про підозру у збуті недоброякісної продукції.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.
"Оголошено про підозру львів’янці, яка приготувала та продавала на одному із місцевих ринків рибу гарячого копчення, вживання якої спричинило масове харчове отруєння", - йдеться у повідомленні.
Слідство встановило, що жінка, достовірно знаючи, що порушені правила та норми можуть призвести до тяжких наслідків, все ж розморожувала скумбрію та за допомогою спеціального обладнання у приміщенні власного гаража здійснювала гаряче копчення риби.
"Виготовлений з порушеннями санітарно-епідеміологічних правил товар без документів про якість, продавчиня збувала на львівському ринку", - розповідає прокуратура.
Її товар вилучено і відправлено на експертизу.
Як стало відомо 22 вересня ввечері, до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні було госпіталізовано 6 дорослих із діагнозом "гостра кишкова інфекція".
Протягом 23 та 24 вересня до лікувальних закладів продовжили звертатися громадяни. Всі вони вживали в їжу рибу гарячого копчення, яку придбали 21 вересня в одному із торгових кіосків на ринку "Привокзальний" у Львові.
Станом на 25 вересня нараховувалося 56 отруєних, 7 з них - діти.
Українська правда