"Цифрова трансформація України" – купуйте квитки на першу конференцію Mezha.Media

Порошенко під вигуки "ганьба" підписав призначення Луценка генпрокурором

Четвер, 12 травня 2016, 18:27
Порошенко під вигуки ганьба підписав призначення Луценка генпрокурором

Президент Петро Порошенко одразу після того, як Рада дала згоду на призначення Юрія Луценка генпрокурором, підписав цю постанову в залі парламенту.

Під час цього частина депутатів вигукувала "ганьба".

Після цього Луценко зачитав присягу як член Вищої ради юстиції і відповідно вступив на посаду. Водночас він попросив згідно Конституції достроково припинити його повноваження як народного депутата.

Спікер Андрій Парубій одразу виніс цю пропозицію на голосування і 275-а голосами вона була підтримана.

Після цього Луценко у своєму виступі сказав, що усвідомлює, яка відповідальність на нього лягає.

"Я зроблю все від мене залежне, аби впоратися бодай з половиною покладених на мене очікувань. Я дуже хочу щоб у нас всіх вдалося відновити законність, справедливість і повагу до держави", - сказав він.

Після виступу Луценка Парубій закрив вечірнє засідання Верховної Ради.

Як відомо, у четвер Верховна Рада 264 голосами дала згоду на призначення лідера фракції БПП Юрія Луценка генеральним прокурором.

У четвер о 12 годині Верховна Рада ухвалила зміни, які дозволяють призначити генеральним прокурором людину без юридичної освіти, а також унормовують реформу Генпрокуратури. 

Вже о 13:50 стало відомо, що голова ВР підписав цей закон, передав його президенту, який також поставив під законом свій автограф.

Близько 15:30 стало відомо, що Зміни до закону про прокуратуру, які надають право Юрія Луценку  бути призначеним Генеральним прокурором вже оприлюднений у спеціальному випуску "Голосу України".

В цей же час стало відомо, що у Верховній Раді зареєстровано постанову про надання згоди ВР на призначення президентом Юрія Луценка на посаду Генерального прокурора.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: