"Свобода" оголосила загальну мобілізацію через вибори в Раду

Четвер, 30 жовтня 2014, 14:11

ВО "Свобода" оголошує загальну мобілізацію своїх активістів для припинення можливих фальсифікацій результатів позачергових виборів Верховної Ради та заявляє, що не зобов'язана дотримуватися домовленостей зі своїми партнерами з коаліції.

Про це заявив лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок, виступаючи на мітингу біля будівлі Центральної виборчої комісії.

"Сьогодні наш мітинг біля приміщення ЦВК - це початок масової мобілізації ВО "Свобода". Ми цю мобілізацію оголошуємо зараз, тут, під стінами ЦВК", - заявив він.

Тягнибок зазначив, що "Свобода" готова мобілізувати всі свої ресурси для захисту результатів виборів.  За його словами, "Свобода" оскаржуватиме підрахунок голосів у суді, оскільки знає, що отримала значно більшу кількість голосів виборців, ніж наразі офіційно оголошують.

Він упевнений, що масові фальсифікації зроблені спеціально для того, щоб не допустити створення фракції "Свободи" в парламенті 8-го скликання.

Тягнибок також упевнений, що це робиться в інтересах керівництва Росії та країн ЄС, які не бажають бачити націоналістичну фракцію в парламенті. 

За словами Тягнибока, "складається враження, що партію "Свобода" почали "зливати".

"Але зливати почали "Свободу" не зараз після підрахунку голосів, а після Майдану. І тепер "Свобода" не зобов'язана дотримуватися домовленостей зі своїми партнерами з коаліції.

Крім того "​​Свобода" звинуватила своїх колишніх партнерів по Революції гідності в зрадництві. Тягнибок заявляє, що їхні колишні союзники зрадили "Свободу" і не виконали свою обіцянку.

У свою чергу "Свобода", за словами Тягнибока, виконала всі свої обіцянки і не має ніяких зобов'язань перед колишніми партнерами по Майдану.

По завершенні мітингу його учасники мають намір сформувати делегацію, зокрема з новообраних депутатів-мажоритарників від "Свободи", яка зустрінеться з керівництвом ЦВК і донесе їм свою позицію.

Українські новини, УНІАН