Їжу для Майдану готують 22 професійних кухаря - комендант

Понеділок, 9 грудня 2013, 11:33

Їжу для Майдану готують 22 професійних кухарі із відповідними сертифікатами і 80 волонтерів.

Про це на прес-конференції повідомив комендант Майдану, народний депутат від Батьківщини Степан Кубів, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

За словами Кубіва, кухня Майдану встановила вимоги до стандартизації продуктів, якими годують протестувальників.

На питання, як перевіряється якість продукції, Кубів відповів: "Перед тим як продукція йде з магазину, перевіряються терміни зберігання".

"Наприклад, варені ковбаси та продукти малого терміну зберігання ми використовуємо протягом 24 годин. А сирокопчені ковбаси - все по процедурі", - уточнив він.

"Ми використовуємо антисептики. Кожні 3 години змінюються скатертини, проходить дезінфекція ножів. Ножі з чорною ручкою - хліб різати, з червоною - рибу, з жовтою - м'ясо. Роздільні дошки, роздільні холодильники", - сказав комендант.

На питання, чи дійсно Майдан обслуговують професійні кухарі, Кубів відповів ствердно: "Чому ми взяли професійних кухарів? Бо ті, хто відповідає за якість їжі, повинні мати відповідну сертифікацію і медичні книжки".

"А вчити волонтерів і отримувати медичні книжки - це довго, це треба медогляд проводити і так далі. Тому ми запросили тих людей, у яких є документи", - додав він.

За словами Кубіва, в перший день політичного Майдану кухарі приготували понад 2500 порцій.

Найбільша завантаження на кухні було 8 листопада, в день народного віче - на базі Будинку профспілок було приготовлено 110 тисяч порцій другої страви, кілька сотень тисяч порцій чаю та кави.

Крім основної території - площі Незалежності - вчора вночі кухня зробила кілька виїздів в точки блокування адміністративних будівель - Кабінету міністрів і адміністрації президента.

За словами коменданта, наявного зараз запасу продуктів на Майдані вистачить на два-три дні.

Раніше санепідслужба повідомила про ризик погіршення в Києві епідситуації з кишковим інфекціями, туберкульозом, гепатитом, грипом та ГРВІ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування