Арбузов заявляє, що від інфляції врятували овочі

Середа, 30 листопада 2011, 21:06

Нацбанк вважає основним фактором стримування інфляції у вересні здешевлення низки продтоварів, зокрема овочів і фруктів.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на НБУ.

"Основним фактором стримування зростання індексу споживчих цін є високий урожай, зокрема, плодоовочевих культур. Найбільший внесок у спадну динаміку цін на сирі продукти, які в жовтні знизилися на 0,5%, був зроблений завдяки здешевленню овочів і фруктів", - уточнили в банку.

НБУ також зазначає, що ціни на групу товарів і послуг, які регулюються адміністративно, в жовтні знизилися на 1,2% за рахунок здешевлення цукру.

Ціни іншої його складової - послуги ЖКГ - зросли на 0,3%.

Зростання цін інших складових базової інфляцій стримувалося в результаті зміцнення номінального обмінного курсу.

Основною причиною зростання базової інфляції в жовтні є подорожчання продовольчих товарів з високим ступенем обробки.

Як повідомлялося раніше, в жовтні інфляція склала 0%.

Кабінет Міністрів прогнозує інфляцію 8,9% в 2011 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: