У Тимошенко назвали суд абсурдною "рабою Януковича"

Понеділок, 16 травня 2011, 16:26

Рішення Печерського райсуду Києва про законність порушення "газової справи" проти Юлії Тимошенко свідчить про те, що суди в Україні служать "персонально президенту".

Про це заявляє фракція "БЮТ-Батьківщина", реагуючи на відмову суду задовольнити скаргу Тимошенко на порушення проти неї кримінальної справи щодо укладення газових контрактів із Росією в 2009 році.

"Ми передбачали подібний розвиток подій і не покладали надій на справедливе рішення Печерського суду. Але те, що давно є очевидним для нас, про що ми не припиняли говорити весь час від початку політичних репресій в Україні, сьогодні стало очевидним для всієї країни і для світової спільноти", - заявляють депутати "БЮТ-Батьківщини".

"Судову систему України перетворено в рабу Януковича", - роблять висновок вони.

Фракція заявляє, що захисник Тимошенко Сергій Власенко наводив суду "більш ніж переконливі аргументи" на користь незаконності порушення справи проти екс-прем’єра.

Йдеться про документи з Генпрокуратури та Міністерства юстиції, вже опубліковані у ЗМІ.

Зокрема, це лист міністра юстиції Олександра Лавриновича голові СБУ Валерію Хорошковському, в якому йдеться, що прем’єр-міністр не має затверджувати директиви на переговори "Нафтогазу України".

Також у справу у відношенні Тимошенко підшито відповідь заступника керівника ГПУ Віктора Кудрявцева на депутатський запит, у якій мовиться: "Директиви делегації НАК "Нафтогаз України" на переговори з ВАТ "Газпром"... не можуть розглядатися в розумінні директив уряду, затвердження яких регулюється законодавством України".

Таким чином, за словами депутатів партії Тимошенко, "абсурдність винесеного сьогодні рішення у здравомислячих людей не викликає сумнівів".

"Сьогодні Печерський суд, сам того не бажаючи, виніс звинувачення не Юлії Тимошенко, а персонально Віктору Януковичу. Оскільки красномовно довів факт знищення правосуддя в Україні", - вважають у фракції "БЮТ-Батьківщина".

"Тимошенко доводитиме свою правоту в європейських судах, а реформа української судової системи стане першим державним пріоритетом відразу після звільнення Україні від Януковича", - заявляють у ній.