Кабмін знайшов зменшення цін на цукор
В Україні станом на 10 серпня порівняно з 30 липня, знизились ціни на цукор.
Про це повідомляє прес-служба Кабміну з посиланням на інформацію Держціінспекції.
Середні рівні цін в цілому по Україні підвищилися на: крупу гречану на 4,8% (з 3,3 до 3,46 грн. за 1 кг), крупу манну – 0,4% (з 2,29 до 2,3 грн. за 1 кг) та рис – 0,3% (з 3,26 до 3,27 грн. за 1 кг); знизилися на вермішель на 0,4% (з 2,46 до 2,45 грн. за 1 кілограм).
На цукор впродовж першої декади серпня 2005 року середній по Україні рівень роздрібних цін знизився на 1,3% (з 4,75 до 4,69 грн. за 1 кілограм).
На тваринницьку продукцію та продукти її переробки спостерігалося підвищення середніх рівнів цін, зокрема на: ковбаси варені І ґатунку на 0,2% (з 11,97 до 11,99 грн. за 1 кг), яловичину – 0,7% (з 19,17 до 19,3 грн. за 1 кг), свинину – 1,5% (з 23,58 до 23,94 грн. за 1 кг), сало – 0,2% (з 15,65 до 15,68 грн. за 1 кг).
Ціни також підвищились на птицю (кури) – 1,7% (з 13,64 до 13,87 грн. за 1 кг), молоко – 0,5% (з 2,09 до 2,1 грн. за 1 л) та сметану – 0,3% (з 7,36 до 7,38 грн. за 1 кг).
Подешевшали масло тваринне на 0,1%. (з 12,19 до 12,18 грн. за 1 кг) та яйця курячі – 0,3% (з 3,54 до 3,53 грн. за десяток).
На олію протягом досліджуваного періоду відбулося зниження середнього рівня цін в цілому по Україні на 0,2 відс. (з 6,63 до 6,62 грн. за 1 літр).
На овочеву продукцію спостерігалося сезонне зниження середніх рівнів споживчих цін, зокрема на: картоплю на 5,2% (з 1,35 до 1,28 грн. за 1 кг), моркву – 15,5% (з 2,45 до 2,07 грн. за 1 кг), буряк – 13,3% (з 2,03 до 1,76 грн. за 1 кг) та цибулю – 8,2% (з 1,95 до 1,79 грн. за 1 кілограм).
За даними моніторингу цін протягом першої декади серпня 2004 року на споживчому ринку продуктів харчування спостерігалося підвищення цін на: рис, цукор, яловичину, свинину, сало, птицю (кури) та яйця курячі.
Водночас, зниження – на: борошно вищого ґатунку, вермішель, крупу гречану, ковбаси варені І ґатунку, молоко, сметану, масло тваринне, олію, картоплю, капусту, моркву, буряк та цибулю.
З огляду на результати моніторингу цін минулих років, а також враховуючи поточну цінову ситуацію на ринку продуктів харчування можна спрогнозувати подальше зниження цін на цукор та незначні коливання їх рівнів на решту досліджуваних продуктів харчування, - йдеться у повідомленні.
"Українська правда"