Тимошенко знає, хто винен у цукровій кризі
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що Держрезерв готовий відпускати в регіони 4 тисячі тонн цукру щоденно.
Про це Тимошенко заявила в четвер на селекторній нараді, повідомляє УНІАН.
За її словами, на сьогодні Держрезерв може відпустити 12 тисяч тонн цукру.
Тимошенко повідомила, що цукор з Держрезерву відпускається за ціною 2 грн. 80 коп. за кілограм, тому в роздрібну торгівлю він має потрапити по ціні 3,2-3,3 грн. за кг.
Прем'єр-міністр наголосила, що на сьогодні лише чотири області знайшли можливість забрати з Держрезерву свої обсяги цукру і реалізувати в роздрібній торгівлі.
"Дефіциту цукру в Україні не існує, існує вкрай погана робота", - підкреслила Тимошенко.
За її словами, у регіони потрапить рівно стільки цукру, скільки потрібно, щоб зробити ціну ринковою.
Також вона повідомила, що в регіони буде направлятися цукор із запасів Держрезерву, а також цукор, вироблений з імпортованого цукру-сирцю.
Керівник Держрезерву Віктор Бойко повідомив, що заводи вже запустили переробку цукру-сирцю і планують завершити її до 5 вересня, коли почнеться цукроваріння з буряків.