Україна і Франція призведуть до катастрофи в Британії

Четвер, 26 серпня 2004, 10:53
Повернення України на світовий ринок зернових призвело до падіння цін на зерно в світі.

Про це йдеться в статті "Індепендент" про катастрофічні наслідки для британських фермерів на ринку зернових, повідомляє "Німецька хвиля".

Як відзначає видання, на британських фермерів чекають значні фінансові проблеми через те, що безперервні зливи не дозволяють їм зібрати цьогорічний урожай зернових.

Найбільше постраждали сільськогосподарські угіддя півночі Англії, де за літо випало вдвічі більше опадів, ніж звичайно.

Британська національна спілка фермерів (NFU) заявила, що половина всієї вирощеної британської пшениці залишається незібраною і гниє на полях. У попередні роки низьких врожаїв британські фермери виходили зі скрутного становища, відповідно підвищуючи ціни на продукцію.

Проте цього разу, як пише "Індепендент", ситуацію погіршило впевнене повернення України на світовий ринок пшениці зі своєю дешевою продукцією. Часопис пояснює, що на відміну від цього року, торік урожай у "колишньому хлібному коші Радянського Союзу" був напрочуд невдалий.

Ще однією проблемою для британських фермерів є рекордно низький рівень цін на сільськогосподарську продукцію Франції, Іспанії та Італії, де після торішньої посухи цьогоріч збирають великі врожаї.

Ціна тонни пшениці у Великобританії нинішнього літа складає 90 євро, що вдвічі менше за минулорічні ціни.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування