СУДДЯ ВІДМОВИВСЯ ПОВЕРНУТИ ЛАЗАРЕНКА ДО В'ЯЗНИЦІ

Четвер, 3 червня 2004, 23:12
Суддя Мартін Дженкінс відмовив у проханні американської прокуратури повернути українського екс-прем'єра Павла Лазаренка до в'язниці.

Рішення про те, чи буде Лазаренко знову ув'язнений, може бути прийнято суддею не раніш середини липня, коли він розгляне всі клопотання обох сторін.

Як відомо, у четвер суд присяжних визнав Лазаренка винним за всіма 29 пунктами обвинувачення. Лазаренко обвинувачувався в змові, відмиванні грошей, шахрайстві при переказі коштів і переміщенні украдених грошей у США.

Сам Лазаренко у коментарі "Українській правді" після оголошення вердикту висловив упевненість, що Апеляційний суд "усе поставить на свої місця". "Допущено стільки юридичних помилок, що це не підлягає коментареві", - додав він.

Як повідомив "УП" адвокат Лазаренка Деніел Горовіц, захист підготував усі необхідні апеляції, зокрема адвокати мають намір звернути увагу судді на той факт, що їм так і не вдалося допитати важливих свідків у справі, серед яких Леонід Кучма.

"Я думаю, що це важливий факт, що я не зміг сказати присяжним, який Кучма боягуз і як Азаров швидко залишив приміщення, як сірий пацюк", - сказав він, маючи на увазі допити свідків в Україні.

Українська правда, Сан-Франциско

Читайте також:

У США ЛАЗАРЕНКА ВИЗНАЛИ ВИННИМ ПО ВСІХ ПУНКТАХ ЗВИНУВАЧЕННЯ

Присяжні серйозно узялися за справу Лазаренка, попросивши маркери і папір

ЛАЗАРЕНКУ НЕ ВАРТО ЇХАТИ З США. ЙОГО ШУКАЄ ІНТЕРПОЛ