Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Україна щось приховала від США про "Кольчуги"?

Середа, 23 жовтня 2002, 19:30
США направили адміністрації президента України лист з проханням надати додаткову інформацію і документи в рамках перевірки висунених на адресу України обвинувачень про постачання "Кольчуг" до Іраку.

Як повідомили агентству Інтерфакс-Україна в посольстві США в середу, такий лист був направлений в адміністрацію під час перебування американсько-британської групи експертів в Україні (14-20 жовтня).

"У цей час влада України продовжує працювати над деякими з цих прохань, і додаткові матеріали повинні бути направлені експертам найближчим часом", - повідомив співрозмовник агентства.

При цьому він не уточнив дату, до якої українська сторона повинна буде направити таку інформацію експертам.

Як раніше повідомляв посол США в Україні Карлос Паскуаль, всі американські і британські експерти залишили Україну 20 жовтня і зараз перебувають в Лондоні, де вивчають зібрану в ході візиту інформацію. З його слів, експерти сподіваються завершити процес вивчення інформації за 7-10 днів, однак, на це може знадобитися більше часу. Результати перевірки будуть викладені експертами у доповіді в Лондоні, після чого буде прийняте рішення, чи потрібна додаткова інформація.

Протягом минулого тижня в Україні працювали 13 експертів з США і Великобританії, які вивчали обгрунтованість обвинувачень на адресу України в незаконному продажу Іраку радарних систем "Кольчуга".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування