Демократичні вибори в Україні не відбулися – резолюція ПАРЄ

П'ятниця, 26 квітня 2002, 10:58
На нинішній сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи ухвалено резолюцію щодо України, "в якій йдеться, що, попри прогресивний виборчий закон, який був кроком уперед, діями влади – а це використання адміністративного тиску, регулювання доступу до ЗМІ, війна компроматів – було зроблено все, щоб демократичні вибори в Україні не відбулися".

Як передає прес-служба Українського народного руху, про це повідомив у п'ятницю телефоном зі Страсбурга голова УНР Юрій Костенко.

Найважливішим підсумком нинішньої сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи, за словами Костенка, стало те, що ПАРЄ продемонструвала, що її авторитет і вплив на політику держав у питаннях дотримання демократичних принципів посилюється.

За його словами, "ПАРЄ також засвідчила, що продовжує дотримуватися позиції щодо захисту прав людини як основи демократичного розвитку країн".

Як зазначив Костенко, "у центрі уваги нинішньої сесії були країни з перехідною демократією - нові члени ПАРЄ, які взяли на себе відповідні зобов'язання; розглядалося виконання зобов'язань Росією, Молдовою (у зв'язку з акціями протесту), а також ситуація у Чечні (права людини)".

Костенко повідомив, що зараз точаться дебати щодо подій на Близькому Сході. Ухвалено резолюції, головна ідея яких - що лише за умови захисту прав людини може розвиватися демократія і демократичні інститути.

Що стосується палестино-ізраїльського конфлікту, то, за словами лідера УНР, було висловлено переконання, що "розмови на тему: війна є відповіддю на тероризм, чи тероризм є відповіддю на військові дії – не дають позитивних наслідків. Необхідне припинення військових дій та мирний переговорний процес", повідомляє UNIAN.