Український експорт: вікно відкривається?

Дурдом Леоніда Кучми

Понеділок, 11 грудня 2000, 19:55
З огляду обізнаного обивателя події в країні поступово виходять з-під контролю "гаранта" і набувають форми маразму. Кучма доручив Потебенько "ретельно розслідувати обставини інциденту" в аеропорті "Бориспіль".

Про таке доручення генпрокурору "гарант" проінформував громадськість за допомогою прес-секретар Мартиненка. Інших подробиць Інтерфакс-Україна не повідомляє.

Ясно, що ніякий митник і СБУшник за власною ініціативою не наважиться влаштувати обшук народним депутатам. І якби Кучма або Деркач не відчували, що на їх головах горять шапки, то таких би команд не віддавали. Зрозуміло також, що проти нардепів спецслужби готові піти тільки з високого благословення. "Якщо був факт огляду особистих речей, багажу народних депутатів, то це грубе порушення статті 27 закону про статус народного депутата", - про це заявив у понеділок навіть Медведчук, найвідданіший "адвокат" Кучми. Верховна Рада чекає у вівторок зранку Потебенька, щоб той розповів про інцидент у "Борисполі".

Можна, звичайно, припустити, що "гарант" не в курсі, а його підлеглі просто дуже намагалися не турбувати "батька" ще і відеокомпроматом. У такому випадку як мінімум варто очікувати на звільнення в одному із високих кабінетів, відкіля пішла команда "фас". Тільки такою жертвою Кучма може переконати громадськість, що про обшук депутатів він не знав.

 Юрій Соловков
Юрій Соловков
 
Однак у такий варіант повірить тільки наївний, тому що вже є красива легенда. Юрій Соловков, керівник державної митної служби України, повідомив, що обшук депутатів був проведений за наводкою СБУ. Як передає телекомпанія "Новий канал" слова Соловкова, на телефон довіри митниці надійшла інформація про можливе незаконне переміщення рейсом із Відня партії діамантів. У зв'язку з цим був зупинений режим "зеленого коридору".

Так що рішення Кучми доручити Потебенько "ретельно розслідувати" - доказ того, що Леонід Данилович, як і раніше, не упізнає свій голос на касеті Мороза. Але, схоже, крім самого "гаранта" у це вірять ще хіба що глухослепі дегенерати.

Тому, з огляду на нові обставини, тепер "гаранту" варто запропонувати інший сценарій. Мабуть, самий час почати корчити із себе президента-демократа, паралельно переконуючи країну, що про "оборзєвшего" Гонгадзе наговорив по п'яні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування