"Яєчних справ майстер": За вказівкою Януковича птахофабрики знизили ціни на 10%
Українські птахівницькі підприємства з 10 листопада знизили відпускні ціни на м'ясо птиці на 10% у порівнянні з жовтневим рівнем.
Про це повідомив голова ради директорів Союзу птахівників України Олександр Бакуменко, передає "Інтерфакс-Україна".
"Практично всі українські птахівники знизили відпускні ціни на м'ясо птаха на 10%", - сказав він у вівторок.
За його словами, підприємства, що входять у Союз птахівників України, знизили ціни на яйця на 4% у порівнянні з аналогічною датою минулого року.
Він уточнив, що в цей період звичайно спостерігається сезонне підвищення цін на яйця.
Бакуменко повідомив, що виробники переглянули відпускні ціни на свою продукцію відповідно до меморандуму, підписаному з урядом 9 листопада поточного року.
Він відзначив, що меморандум, який передбачає зниження цін на продукцію підписали асоціації, що поєднують пекарів, виробників масложирової й молочної продукції.
Союз птахівників України об’єднує вітчизняні птахівницькі підприємства, на частку яких припадає більше 80% виробництва продукції птахівництва.
Раніше Міністерство аграрної політики заявило про необхідність зниження цін і торгівельних надбавок на продовольчі товари у зв'язку з падінням цін на пально-мастильні матеріали в країні.