День 16. Війна з російськими обстрілами і фейками. ОНЛАЙН

"Українська правда" — П'ятниця, 11 березня 2022, 05:00

Пішов уже третій тиждень повномасштабної війни з Росією. Окупанти продовжують спроби підступитись до Києва, з новою силою атакують мирних мешканців у Харкові і Маріуполі.

Другий фронт Кремля – пропагандистський. На ньому зва два тижні з'явилось вже чимало вигадок про "біолабораторії" чи "бойові наркотики" українців.

На третьому фронтів – економічному – Росія щодня несе чималі втрати, адже все більше компаній залишають її ринок, а держави готують нові санкції.

"Українська правда" стежить за подіями 16-го дня війни в режимі реального часу.

07:05

Росія обстрілює нові обласні центри – Дніпро, Луцьк та Івано-Франківськ

⚡Три авіаудари у Дніпрі – біля дитячого садка і багатоквартирного житлового будинку. Росіяни влучили в взуттєву фабрику, вона загорілася. Попередньо 1 особа загинула.

⚡У Луцьку – вибухи. За попередньою інформацією, обстрілюють аеродром.

⚡ В Івано-Франківську вибухи в районі аеропорту.

 Наслідки авіаудару у Дніпрі
06:52

Зведення від Генштабу

🔻На тимчасово захоплених територіях починає активно працювати агресивна російська пропаганда. Поширюючи проросійськи меседжі, окупанти намагаються домовитися з місцевим населенням.

🔻На території Херсонської області ворог робить спроби запровадити адміністративно-поліцейський режим, створює систему комендатур для підтримання "порядку" у тимчасово зайнятих населених пунктах.

🔻Під час зіткнень з підрозділами Збройних Сил України, що тривають на території Чернігівської області загарбники продовжують нести суттєві втрати. Внаслідок них особовий склад окупаційних військ на цьому напрямку деморалізований та здається у полон.

🔻В окремих населених пунктах противник, у порушення норм Міжнародного гуманітарного права, здіснює грабежі, взяття в заручники та страти цивільного населення.

🔻За гострої необхідності у поповненні підрозділів ЗС РФ та інших незаконно створених терористичних озброєних угруповань, у Ростовській області, у виправних колоніях триває робота серед ув’язнених з пропозицією приєднатись до окупаційних військ в обмін на амністію. До складу збройних сил РФ готові брати усіх, навіть і тих хто не має досвіду військової служби.



06:35

📽У київському метро, яке зараз слугує укриттям, показують українське кіно та анімаційні стрічки для дітей

 
06:22

⚡Американський Сенат схвалив виділення 13,6 млрд доларів допомоги Україні. Близько половини цієї суми спрямовано на озброєння та оснащення України.

05:27

⚡Саміт ЄС ухвалив неоднозначне рішення з підтримкою європерспективи України. Є низка позитивних зсувів у порівнянні з попередніми формулюваннями, однак у рішенні немає посилань на статтю 49 Договору ЄС щодо процедури приєднання, а також немає ані позитивних, ані негативних  згадок про "пришвидшену процедуру", вступу якої прагнула Україні.

Проте президент Литви написав у twitter, що саміт підтримав євроінтеграцію України: "Історична ніч у Версалі. Після п'яти годин гарячих дискусій лідери ЄС сказали "так" українській євроінтеграції. Процес почався. Тепер ми і українці повинні зробити це швидко. Героїчна українська нація заслуговує знати, що її раді в ЄС".

 
05:15

Доброго ранку😎

  • Нафтокомпанія Shell списала 400 мільйонів доларів російських активів. 
  • Найбільша італійська нафтогазова компанія Eni призупинила нові закупівлі нафти у Росії.
  • Інверстбанк Goldman Sachs та найбільший банк США JPMorgan виходить з Росії. 
  • Перекази Western Union не працюватимуть у Росії та Білорусі.
  • Росіяни більше не зможуть зареєструватися в Google Cloud. Google Play призупиняє платежів з РФ – російські користувачі не зможуть купувати нові програми або продовжувати передплату на вже придбані.
  • Carlsberg припиняє виробництво і продаж пива в РФ.
  • Burger King призупиняє підтримку мережі ресторанів.
  • Велика гірничодобувна компанія Rio Tinto розриває зв'язки з російським бізнесом.
  • Естонія припиняє видачу туристичних віз громадянам РФ.
  • Турецька віакомпанія Pegasus Airlines скасовує рейси до Росії мінімум до 27 березня.
  • Інтерпол вводить обмеження у співпраці з РФ.
  • Hugo Boss закрив магазини в РФ.
  • Мережа повсякденного одягу UNIQLO зупиняє роботу в РФ.

04:40

🇺🇦 Британський актор Бенедикт Камбербетч, відомий за роллю Шерлока Голмса у однойменному серіалі, під час церемонії нагородження Міжнародного кінофестивалю в Санта-Барбарі вийшов на сцену з прапором України.

Між іншим, прадід Камбербетча народився у Бердянську, який наразі тимчасово окупований.

 
View this post on Instagram

A post shared by don’t Take Fake | DTF Magazine (@donttakefake)

Теми: війна
Матеріали за темою