Герман вигородила Януковича тонкощами біографії Чехова

Понеділок, 1 лютого 2010, 12:09

"Регіоналка" Ганна Герман вважає, що письменника Антона Чехова цілком можна назвати українським.

Про це вона сказала на прес-конференції у понеділок.

"Більшість чеховських оповідань - це поезія в прозі. У тому числі, моє улюблене оповідання "Дім з мезоніном", - сказала Герман.

"Ви так само знаєте поезію в прозі Лесі Українки", - додала вона.

"Стосовно українства. Ті, хто вчать літературу не тільки за підручниками, знають, що мама Чехова була українкою. Він писав у своїх листах до Горького про те, що в дитинстві він (Антон Чехов) говорив лише малоросійською мовою і російську вивчив пізніше", - сказала Герман.

За її словами, "ті прозові твори, які написані Чеховим на території нинішньої України, можна вважати українською творчістю".

"Він також в листах до того ж Горького часто писав про те, що його рідні тато й мама сумують за Малоросією", - зазначила Герман.

"Його (Чехова) цілком можна назвати українським, так само, як і російським, так само як і американським, французьким - тому що вершини світової літератури не мають нації", - наголосила вона.

Як відомо, раніше кандидат у президенти, лідер Партії регіонів Віктор Янукович назвав Антона Чехова, якого прийнято вважати російським письменником і драматургом, українським письменником і "великим поетом".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News