Тігіпко: Давати Бандері Героя було неправильно

Субота, 30 січня 2010, 14:15
 

Сергій Тігіпко проти надання російській мові статусу другої державної.

Про це він сказав в інтерв'ю "Вестям ФМ".

"Я проти того, щоб російська мова стала другою державною. Причина зрозуміла: це викличе дуже велике протистояння в Україні, призведе до великої поляризації. Не зрозуміють це ніколи на Заході України. Будемо мати колосальний внутрішній конфлікт", - сказав Тігіпко.

Водночас, на його думку, мовне завдання можна вирішити легко - "передати повноваження щодо прийняття цих рішень регіонам".

"Це може бути регіональний референдум, можуть бути інші форми. Але якщо в регіоні приймається рішення, то ЗМІ, навчання можуть бути тою чи іншою мовою. При цьому влада двомовна: не знаєш української мови, з влади можуть попросити. У школі вивчення українською обов'язкове. Більше того, може, за посиленою програмою. Щоб через 10-15 років зняти проблему і перейти до реального двомовності", - сказав Тігіпко.

Коментуючи указ президента Віктора Ющенка про присвоєння звання героя Степану Бандері, Тігіпко назвав таке рішення "нерозумним".

"Це дуже роз'єднало країну, а я проти таких рішень... Давати Героя України - весь південний схід і Київ цього зовсім не розуміє. Цього не можна було робити", - сказав він.

При цьому Тігіпко зазначив, що для нього зрозуміло, для чого Ющенко приймає подібні рішення.

"Він цим рішенням консолідує навколо себе націонал-патріотів, я їх називаю, "шароварних" націонал-патріотів. Він пробує зробити певну силу, яка завтра підтримає його на виборах, щоб мати хай невелику, але свою фракцію в парламенті", - сказав він.

"Погані рішення, які роз'єднують країну. Сьогодні необхідно об'єднатися заради боротьби з бідністю, інших важливих проблем, які накотили на країну. Він сьогодні трохи пріоритети зміщує", - додав Тігіпко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News