Кучма: Українцям має бути соромно за "лебедя, рака й щуку"

Субота, 30 січня 2010, 11:33
 

Екс-президент Леонід Кучма вважає, що за будь-якого результату президентських виборів в Україні одразу не настане політична стабільність.

Про це він сказав в інтерв'ю Радіо Свобода, коментуючи заяву Віктора Ющенка про те, що "нинішній вибір українців - це вибір між поганим і поганим, і, кого б вони не обрали - криза управління триватиме далі".

"Так, можна сьогодні все, що завгодно, декларувати, але питання в тому, що це ж вибір виборців, а не вибір Ющенка чи ще когось іншого", - сказав Кучма.

Він наголосив, що "Україні потрібні нові політичні обличчя і, дякувати Богові, перший тур виборів їх висунув".

"Але ви ж прекрасно розумієте, що Україна - це не Сполучені Штати Америки, де конгресмена висувають, і він стає президентом. А в нас треба пройти якусь, так би мовити, школу, щоб був серйозно впізнаваним, а ще краще, щоб був прем'єр-міністром. І тоді його можуть обрати президентом", - сказав Кучма.

"Те, що нові обличчя потрібні - це ясно й зрозуміло, а те, що завтра за будь-якого результату не настане політична стабільність, а звідси і вирішення всіх економічних проблем - це теж зрозуміло, як Божий день", - додав він.

Кучма вкотре розкритикував "помаранчеву команду", зазначивши, що за останні п'ять років "країна відкотилась назад у своєму розвитку".

"...Українцям мало би бути соромно, що в країні така ситуація, що немає поваги до жодної структури влади - ані до президента, ані до уряду, ані до парламенту, і кожен тягне віз у різні боки. Лебідь, рак та щука, замість того, щоб тягнути в один бік", - сказав він.

"Очікування від п'ятирічки були дуже великі, напевно, у людей... Скільки там - 10 кроків назустріч людям, і багато-багато інших проектів... через рік у Європейському Союзі, через півроку в НАТО... Де воно все? Просто обдурили людей! А коли прийшли до влади - замість того, щоб зайнятися справою - почали з'ясовувати між собою стосунки: хто в країні найголовніший. От і доз'ясовувалися. Один із п'ятьма відсотками іде з посади президента, а друга... подивимось на другий тур виборів", - додав Кучма.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування