БЮТ заявляє про зрив виборів та "автобусні каруселі" Януковича

Неділя, 17 січня 2010, 13:03
Виборчі штаби Юлії Тимошенко заявляють про намагання технічних кандидатів зірвати вибори та про бажання команди Віктора Януковича спотворити результати виборів.

Так, за словами голови Київської обласної ради Володимира Майбоженка, технічні кандидати намагалися зірвати вибори президента у Київській області, повідомляє прес-служба БЮТ.

"22 виборчі дільниці у Білоцерківському районі (виборчий округ №91) розпочали свою роботу майже на півгодини пізніше. Їх робота була заблокована членами ДВК від кількох технічних кандидатів Віктора Януковича", - заявив Майбоженко.

Він додав, що у суботу пізно ввечері із усіх цих виборчих дільниць були відкликані члени ДВК від кандидатів у президенти Бродського, Ратушняка, Мороза, Симоненка і Противсіха, яких у терміновому порядку замінили на нових, які "не те що не живуть у Білоцерківському районі, а деяких навіть у природі не існує".

Майбоженко розповів, що члени 22 дільничних виборчих комісій звернулися у виборчий округ №91 із проханням вирішити ситуацію, що склалася, і забезпечити кворум, але "вони зіткнулися із незаконними діями представників технічних кандидатів".

"Зокрема, голова виборчого округу №91, який є представником Бродського, всіляко затягувала процес щодо включення в ДВК нових членів для того, щоб не відбувся кворум", - сказав він.

За словами Майбоженка, всі матеріали про порушення вже передані до суду.

Крім того, за даними керівника антрацитівського виборчого штабу БЮТ (Луганська область) Ігоря Курочки, команда Януковича розвернула технологію автобусного голосування, коли на виборчі дільниці здійснюється масове підвезення людей, які голосують за цього кандидата.

"Це усне розпорядження заступника голови Антрациту Олександра Ларіна. Він зобов'язав всі АТП виділити автобуси для підвезення нібито виборців похилого віку, а також задіяти для цієї мети всі автобуси, призначені для перевезення школярів. Але перевозять чоловіків міцної статури", - відзначив Курочка.

За його словами, автобуси збираються біля будівлі міського виконавчого комітету, а звідти вже за завданням Ларіна прямують до виборчих дільниць. Тим часом, наголосив Курочка, в штаби надходять численні скарги обурених пасажирів, які незадоволені тим, що автобуси зняли з маршрутів для регіональної "каруселі".

Паралельно технологія автобусного голосування відпрацьовується в інших районах Луганської області.

За словами голови Каменобродської партійній організації ВО "Батьківщина" Вікторії Івченко, о 9.25 від виборчої дільниці №80 106 округу в Каменобродському районі від'їхав маршрут №151 з групою людей, які брали участь в голосуванні. А до дільниці №73 того ж 106 округу людей привезли автобуси з логотипом Партії регіонів.

Луганський виборчий штаб Юлії Тимошенко наголошує, що за допомогою автобусної каруселі представники Януковича спробують організувати голосування одних і тих же людей на різних виборчих дільницях і таким чином спотворити результати волевиявлення.

Команда Тимошенко обіцяє  ретельно збирати всі факти порушень для подальшої передачі в правоохоронні органи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News