Європарламент не підтримає на виборах нікого: "Не зробіть помилки"

П'ятниця, 15 січня 2010, 15:38

Європейський парламент не збирається підтримувати нікого з кандидатів у президенти України.

Про це заявив депутат, екс-віце-президент Європарламенту Марек Сівець у п'ятницю в Брюсселі в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на запитання про те, чи збирається Європарламент підтримати когось із кандидатів, пам'ятаючи той факт, що у 2004 році він заявив про невизнання результатів другого туру голосування, депутат сказав: "Була інша ситуація: у 2004 році ми підтримали незалежні вибори, а не конкретного кандидата".

"Після цього пройшло кілька виборів, які були вільними і справедливими. Тому в даний момент ми не говоримо про кандидатів, ми говоримо про демократичний процес", - зазначив Сівець.

"Звісно, немає жодної підтримки нікому з кандидатів - я не можу сказати, що Європейський Союз і Європейський парламент підтримують когось із кандидатів", - сказав він.

Депутат Європарламенту стверджує, що два політики, які відповідно до соцопитувань виходять у другий раунд президентських виборів, - Юлія Тимошенко і Віктор Янукович мають "визнання" у ЄС.

Також в обох політиків буде однаковою програма щодо ЄС, упевнений європейський політик.

Сівець зазначив, що 5 років президентства Віктора Ющенка "принесли багато розчарування" у Брюсселі.

"Зараз у нас менше ентузіазму, у нас, можливо, менше надії, але надія ще є", - сказав він.

Євродепутат закликав українських виборців бути уважними у виборі.

"Слухайте уважно, що кандидати обіцяють, і питайте з того, хто переможе, як вони будуть утілювати ці обіцянки. Думайте про майбутнє, не думайте про минуле. Минуле - це те, що важливо, але важливіше, що відбудеться в Україні в найближчі 5 років", - сказав Сівець.

"Я вважаю, що важливо побачити: хто з кандидатів дає більше надії, і який кандидат дає більше надії на процвітання для мене і моїх дітей", - зазначив він.

"Я скажу, що вільні і справедливі вибори - необхідність, але на цих виборах ви, українці, виберете того, хто поведе Україну на 5 років. Це довгий проміжок часу - не зробіть помилки", - закликав Сівець.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування